Obsah: XSLT příručka internetového vývojáře

Hledáte-li knihu, která by vás zavedla do světa XSLT, možná vás zaujme překlad Stevena Holznera - XSLT, příručka internetového vývojáře. Jedná se o celkem rozsáhlou kvalitní publikaci o XSLT.
 
Publikace "XSLT, příručka internetového vývojáře" je zaměřena nejen na pochopení syntaxe jazyka XSLT, ale i na to, jak tuto technologii použít. Abyste tuto publikaci mohli studovat, musíte umět alespoň základy XML a HTML. Pro čtenáře, kteří nevědí, co je XSLT, nabízím stručný popis - pomocí XSLT můžeme manipulovat s obsahem XML a převést ho například na HTML, XML, RTF, TXT a další. (XSLT je ve skutečnosti spolu se XSL-FO součástí širší specifikace XSL).
Kniha "XSLT, příručka internetového vývojáře" je zřejmě nejrozsáhlejší publikací o XSLT na našem trhu. Myslím si, že je celkem dobrá, ačkoli má i své nedostatky. Ale jedna věc mne na této publikaci opravdu překvapila, a sice jak čtenáři vnucuje knížku "Inside XML", kterou vydalo stejné nakladatelství. Kdyby byla zmíněna pouze na začátku knihy nebo v souhrnu doporučené literatury, bylo by vše v pořádku. Ale to, že je doporučována například ke studiu Javy, to už je na mě opravdu příliš. Odhaduji, že v knížce bylo uvedeno doporučení "další informace najdete v knížce Inside XML" minimálně 50 krát.
Kniha je rozdělena na dvanáct kapitol (o průměrně třiceti stranách), které nás postupně seznamují s historií, teorií XSL, transformací XML na HTML, RTF a PDF. Na konci publikace jsou ještě dvě přílohy. Příloha A obsahuje úryvek z DTD pro styly XSLT, příloha B zase formátovací vlastnosti XSL-FO.
Vytvořil: Zdenka
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 28.03.2024
Den 30. výročí úmrtí Ionesco Eugéne
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno