Obsah: Červený trpaslík - Pozpátku

Čtvrtá kniha série Červený trpaslík.

Dave Lister konečně našel cestu zpátky na planetu Zemi. Což je pochopitelně skvělé. Méně skvěle už je, že čas zde neběží tak docela správným směrem. A pokud se Listerovi nepodaří planetu včas opustit, bude si muset znovu projít pubertou. Pozpátku.
Naštěstí má kamarády z posádky, kteří ho přijdou zachránit. Což je pochopitelně skvělé. Méně skvělé už je, že jde o robota s hyperaktivním čipem pocitu viny, dále bytost, která se vyvinula z koček, a taky jednoho mrtvého. A pokud se jejich záchranná mise nezdaří, Lister bude dál mládnout, až se stane miminkem, pak embryem... Jeho budoucnost má zkrátka dost nepříjemnou, umatlanou podobu.
V knize opět ožívají vesmírní smolaři z knih Červený trpaslík. Lister, Rimmer, Kryton a Kocour pokračují ve svém vesmírném dobrodružství na cestě, po níž se mohou vydat jen nejstatečnější ze statečných, nejodvážnější z odvážných, nebo nejslabodušštější ze slaboduchých.

Kniha uzavírající základní tetralogii korespondující s kultovním seriálem televize BBC, jehož scénář však v mnohém přesahuje a rozvíjí, je zcela zbytečným, ale o to zásadnějším potvrzením autorova výsadního postavení na špičce současné britské humoristické produkce.
Vytvořil: majka4
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 16.04.2024
Před 102 lety se narodil(a) Christopher John
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno