Obsah: Jeden mrtvý navíc

Druhá kniha série Případy bratra Cadfaela.

Píše se rok 1138. Král Štěpán se právě zmocnil vlády nad Anglií na úkor své sestřenice Matyldy a trestá každého, kdo stál na její straně. Pohroma se nevyhne ani městu Shrewsbury, kde je ortel vynesen nad čtyřiadevadesáti vzbouřenci.
Úkolu zaopatřit mrtvé se ujme bratr Cadfael, mnich-bylinkář ze zdejšího benediktinského kláštera, záhy však zjistí, že mrtvol je devadesát pět - jedna tedy přebývá. Od tohoto okamžiku podniká Cadfael coby středověký Sherlock Holmes dobrodružné pátrání jak po lstivém vrahovi, tak po pokladu vzbouřeného šlechtice FitzAlana. Věrného pomocníka přitom dostává v osobě mladé Godith, která se pro svoji příslušnost k rodině Štěpánových protivníků musí v klášteře skrývat před královými pacholky i před svým tajemným a vychytralým snoubencem. Že by byl vrahem on? Nebo někdo jiný z královy družiny?

„Středověká detektivka" světoznámé anglické spisovatelky z dvacetidílné série případů detektiva v mnišské kutně bratra Cadfaela slibuje nezapomenutelný čtenářský zážitek pro každého, kdo má v oblibě napínavé detektivní příběhy i romantiku rytířských soubojů.

Vytvořil: MilSla
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 20.04.2024
Před 69 lety se narodil(a) Bezouška Martin
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno