Obsah: Já nebyl u tebe, když přicházelo jaro...

Poutavě a působivě napsaný psychologický portrét ženy prožívající krizi středního věku napsaný známou autorkou detektivek pod pseudonymem Mary Westmacott.
V jednom ze svých šesti společenských románů líčí Christie zvrat ve spokojeném a poklidném životě Angličanky, manželky úspěšného advokáta, která při návratu z Bagdádu uvízne uprostřed pouště, na železniční stanici u tureckých hranic. V odloučenosti od civilizace a bez možnosti zabývat se něčím jiným než svými myšlenkami a vzpomínkami, poznává pravdu sama o sobě i o svém zdánlivě harmonickém partnerském stavu.
Agatha Christie se o tomto románu vyslovila jako o knize, se kterou byla plně spokojena, knize, kterou chtěla vždy napsat a jež měla v její mysli jasné obrysy. Napsala ji za neuvěřitelné tři dny, po kterých se dostavilo naprosté vyčerpání. Jde o příběh Joan, která prožívá osobní krizi ženy středního věku a snad i zde se Agatha Christie prostřednictvím své hrdinky svěřuje se svými pochybnostmi a obavami. Recenze byly velice příznivé, ocenily knihu jako čtivý psychologický portrét poutavě a působivě napsaný, a vyzdvihly schopnost autorky vypořádat se se složitou retrospektivní strukturou románu.
Vytvořil: ota61
Upravil: janajau
Zdroj: mlp + agatha.cz
Dnes je 20.04.2024
Před 69 lety se narodil(a) Bezouška Martin
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno