Obsah: Ohnivé kimono

Třináctá kniha série Sano Ičiró.

Edo, období genroku, třináctý rok, druhý měsíc... Převedeno do dnešní řeči to znamená Tokio v roce 1700...
Poblíž šintoistické svatyně v kopcích vyvrátila větrná bouře strom. A jeho kořeny vydaly strašlivé tajemství: kosti, pohřbené už víc než čtyřicet let. Zdaleka ovšem nejde o zapomenutého ubožáka. Meče nalezené u mrtvého naznačují, že by mohlo jít o šógunova bratrance, který kdysi zmizel při požáru, jemuž padlo za oběť bezmála celé město. Šógun si samozřejmě přeje, aby se celá věc vyšetřila, a vrah, pokud je ještě naživu, byl potrestán. Tím, kdo má nelehký případ vyřešit, není nikdo jiný než jeho komoří Sano.
Ten má ale plné ruce práce s jinými věcmi. Vojáci s erby jeho největšího nepřítele, pána Macudairy, si dovolili napadnout jeho manželku Reiko. Ten to však nepřiznal a naopak Sana obvinil z útoku na svoje sídlo. Jejich konflikt se vyostřuje a mocenský boj sílí. Zdá se, že se znepřátelená strana neštítí ničeho, ani nasazení najatých vrahů do Sanova domu, s přízrakem zabít Reiko i jejich děti.
O život jim ale neukládají jen podplacení zabijáci. K Sanově hrůze vše nasvědčuje tomu, že  s dávnou vraždou má něco společného jeho vlastní matka! Pokud by z ní byla usvědčena, podle platných zákonů by ji na popraviště následoval i on a všichni jeho blízcí. Musí rychle jednat, ale všechno se mu hroutí pod rukama...
Tryskem ubíhající děj plný překvapivých zvratů a nečekaných událostí nenechá čtenáře vydechnout, a všechno, co se už zdálo jasné, je najednou úplně jinak. Kdo je vrah? O čem to mluví všichni svědkové? Koho to vlastně popravili a kdo je tajemným mužem v pozadí?
Vytvořil: chanahd
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 19.04.2024
Den 21. výročí úmrtí Erben Václav
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno