Obsah: Radost až do rána

 Odvíjí se zde příběh dvou ztroskotanců života. Hlavní postavou je Violka, naivní a zdánlivě sebevědomá mladá nedostudovaná žena z Prahy s bouřlivou minulostí a nepříliš růžovou budoucností.
Druhým hrdinou je starší tulák, mluvka, ale neschopný romantik Kazan. Tyto dva lidi, povahově tak rozdílné, však přece jen něco spojuje. Je to revolta proti tomu, co je obecně považováno za standart, normální život.
Bojují proti všem, kteří se bez výčitek smířili se svou nudnou všednodenností, kteří se podřizují svým běžným povinnostem pracujících lidí a kteří potom stejně automaticky užívají všech materiálních výhod, které jim jejich práce přináší.
Viola bydlí u své sestry, která žije s hrubým železničářem Petrem. Ten se doma příliš často neobjevuje, ale když přijede, většinou dochází k hlučným výstupům. Viola ho nemůže vystát, stejně jako zpočátku i Kazana, který přijede za její sestrou na návštěvu, ve skutečnosti však na Petrovo pozvání. Petr se totiž s Violou těžko snáší, a doufá proto, že Kazan ji z bytu svou povahou vypudí.
Stane se však pravý opak – Kazan s Violou se do sebe zamilují. I přes Violino hrané pohrdání mají mnoho společného. Nakonec se proto rozhodnou vydat se spolu na dlouhou krásnou cestu. Překážkou na cestě k tomuto cíli je však nedostatek financí. A tak začínají oba pracovat. V neustálém stereotypu práce však pomalu začínají zapomínat na své sny. Kazan nakonec končí ve vězení kvůli podvodu s bytem, kterým chtěl rychle získat peníze na auto, které by jim umožnilo splnit si své sny.
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 19.04.2024
Před 92 lety se narodil(a) Med Jaroslav
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno