Obsah: Megamart

Megamart   / Fred Habit , [vymyslel a sepsal Bedřich Havlíček]        Vyd. 1    . - Praha: Jitro, 2006  . - 365 s. ; 17 cm        ISBN 80-86985-00-8  : Kč∼199, 00 

Fantasy příběh z obludně obrovského hypermarketu budoucnosti, v němž žijí celé kmeny domorodců a cestovatelé - dobrodruzi marně hledající oddělení Kuchyňských potřeb.
Policejní strážmistr Čaprnoch je pověřen úkolem najít manželku vysloužilého důstojníka, která se záhadně ztratila během nákupu v hypermarketu. Při vyšetřování však i s oním důstojníkem projde jakousi časovou branou do vzdálené budoucnosti, v níž hypermarket narostl do nestvůrných rozměrů. Ze zbloudilých zákazníků a ztracených dětí vznikly celé kmeny domorodců, obývající jednotlivá oddělení, s vlastní kulturou a legendami, např. o Modrém králíkovi z odd. Aviváží. Jedna z takových legend vypráví o Čaprnochově dávném vyšetřování a dala základ oficiálnímu náboženství MegaMartu. A kterápak dobře zavedená církev by byla ráda, kdyby se spasitel objevil osobně? A tak strážmistra čekají horké chvilky. . Vtipné vyprávění ve stylu britských klasiků humorné fantasy, z nějž občas i zamrazí, neboť obludnost MegaMartu budoucnosti vznikla jen zvětšením typických rysů, které z dnešních hypermarketů dobře známe.
Vytvořil: ota61
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 20.04.2024
Před 82 lety se narodil(a) Paasilinna Arto
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno