Obsah: Bubáci pro všední den

Soubor kratičkých humorných povídek, jejichž hrdinou je vždy současný člověk, který se ve svém všedním životě nenadále setká s jevem nebo úkazem zcela neobvyklým.
Dochází tak k mnoha vtipným situacím, v nichž se i zamyslíme nad odhalenými slabostmi člověka, nad jeho utajovanými zájmy i obavami.
Kniha povídek groteskního humoru o setkání obyčejných lidí (účetního, důstojníka, redaktora, dlaždiče, správce starého hradu) s neobvyklými zjevy (prstýnkem proměňujícím člověka v medvěda, plivníkem, vikýřníkem, pidimužíkem-zabiječem lidí, mrtvou kočkou, která mluví), jež je uvádějí do podivných a smích vyvolávajících situací.

Není na škodu přečíst si tuto knihu, která vás  nepřipravené vrhne do dnes již – díky bohu - zapomenuté absurdity života v naší zemi v době totality. I když jsou povídky plné humoru, často  se přistihnete, že vás nepříjemně mrazí v zádech, při vzpomínce na dobu, která křivila charaktery lidí, nutila je přijímat mimikry a proplouvat pokud možno bez problémů, ve snaze chránit si svou vlastní kůži. Nevím jestli tato  kniha osloví mladší posluchače, ale na tvářích  pamětníků vyloudí nejeden úsměv.
Vytvořil: ota61
Upravil: ota61, Mady
Zdroj: www.mlp.cz, http://www.librivox.cz http://www.librivox.cz
Dnes je 20.04.2024
Před 69 lety se narodil(a) Bezouška Martin
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno