Obsah: Malostranská beseda v Praze 1868-1928

Malostranská beseda v Praze 1868-1928     / red. kruh. Josef Peterka ... [a kol. ]  ; Malostranská beseda        . - Praha, 1928  . - 132 s. , obr. , fot.            


D Digitalizovaný dokument



Stručné dějiny Malé Strany, Malostranské besedy a českého národního obrození doplněné vzpomínkami osobností, příspěvky o aktivitách měšťanského spolku, statí věnovanou jeho domu na Malostranském nám. a seznamem členů a funkcionářů.
Publikace obsahuje následující příspěvky: Vůdčí role Malé Strany v českém národním hnutí obrozenském a osvobozenském; účast a podíl Malostranské besedy na něm (J. Svoboda). - Z pamětí nejstarších členů besedních: Odhalení pamětní desky Janu Nerudovi (A. Albl). Moje besední vzpomínky (A. Nepomucký). O divadle Malostranské besedy (J. Šváb-Malostranský). Jiskérky z vlasteneckého života staré Malé Strany (O. Hausmanová-Městecká). - Besední dům : několik poznámek k jeho stavebnímu vývoji. - Činovníci Malostranské besedy v létech 1868-1928 (včetně portrétů a medailonků předsedů). - Zábavní výbor, dámský odbor, dramatický odbor. - Za Janem Oberstem (Krátká vzpomínka J. Švába-Malostranského). Jak jsme začali dělat divadlo v Malostranské besedě (J. Beneš-Kareš). - Vznik a založení Besedy. - Seznam členů Besedy v r. 1927.
 
Vytvořil: ota61
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 24.04.2024
Před 38 lety se narodil(a) Metelka Jakub
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno