Obsah: Alko-holka, had Stress a čaroděj Jógóm

Alko-holka, had Stress a čaroděj Jógóm   / Radoslav Dubanský  ; il. Vladislav Kaska          . - Praha: Wald Press, 2007  . - 125 s. ; 22 cm        ISBN 978-80-903931-0-3  : Kč∼260, 00 

Pohádka (podobenství) pro starší děti, mládež i dospělé čtenáře o králi, kterého zlákala holka Alko-holka a had Stress do království Notoriků.
Kniha ojedinělým způsobem přibližuje dětem nebezpečí alkoholové závislosti. Pohádkový příběh začíná na svatbě krále země Radosti s krásnou Milidunkou. Král Er se rád napije dobrého vína a právě během svatebních oslav se poprvé setká s holkou Alko-holkou. Ta má ale na jeho chování velmi neblahý vliv. První setkání s ní král odnese jen bolestí hlavy, druhé, k němuž dojde při oslavách narození královského syna, se stane králi osudným. Alko-holka a její společník had Stress ho pod vlivem alkoholu snadno vlákají do království Notoriků. Dostat se odsud zpět do země Radosti je však velmi, velmi obtížné. Podaří se to králi? Podaří se mu zvítězit nad závislostí na alkoholu? Spatří ještě někdy svoji ženu a svého syna?
 
Vytvořil: ota61
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 19.04.2024
Den 15. výročí úmrtí Ballard James Graham
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno