Obsah: Zlatá čtyřka

Zlatá čtyřka   / Eduard Fiker  ; doslov Pavel Janáček      Vyd. 4. , ve vyd. 3-Jan 1    . - Praha: 3-Jan, 2009  . - 301 s. ; 17 cm  . - (Kalaš - Karlíček)      ISBN 978-80-86839-26-4  : Kč∼149, 00 

Kriminální román se špionážní zápletkou se odehrává v 50. letech 20. století a vypráví o souboji bezpečnostních složek se skupinou západních agentů. Autor zde poprvé uvádí později populární dvojici kapitána Kalaše a vyšetřovatele kriminálky Karlíčka.
V dobových mantinelech oficiální literatury napsal autor živý akční příběh o práci příslušníků tehdejší Státní bezpečnosti, kteří řešili případ diverze a dlouho marně hledali hlavu protistátní záškodnické organizace, operující na našem území. Napínavé pátrání odstartovala vražda mladé ženy, snoubenky důstojníka kontrašpionáže, jejíž tělo bylo nalezeno v pohraničí poblíž takzvané mrtvé schránky s ukradeným a přísně utajovaným bezpečnostním kódem. Následují další vraždy, jejichž vyšetřování svede ke spolupráci představitele dvou bezpečnostních složek v postavách kapitána kontrarozvědky Kalaše a svérázného vyšetřovatele kriminálky Karlíčka. Oběma společně se nakonec podaří odkrýt kořeny dramatického příběhu, v němž se spojuje zločin ze zklamané lásky se zločinem proti existenci poválečného československého státu.
Vytvořil: ota61
Upravil: janajau
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 19.04.2024
Den 15. výročí úmrtí Ballard James Graham
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno