Obsah: 3x Rambo

Jméno Rambo, které neobyčejně proslavil jeho filmový představitel Sylvester Stallone, se stalo synonymem odvahy, udatnosti, tvrdosti a odhodlání.
Rambo je zklamaný veterán z vietnamské války, který po návratu do vlasti nenachází svůj domov v té podobě, jakou znal. Není to už ta Amerika, za niž bojoval ve vzdálené divočině, svébytně kruté a drsné. Domov ho nepřijme jako hrdinného syna, ale staví ho do pozice vyvrhela a bezdomovce. Rambo se rozhodne mstít se, vynutit si právo, uznání i odměnu. Vzdoruje státní moci, na násilí odpovídá násilím. .
Rambo však není jen tuctový voják-legionář. Prošel speciálním výcvikem nejtvrdší kategorie a v tísni ho umí účinně uplatnit. Stává-li se psancem, nezbývá mu než uchýlit se ke lsti i krutosti, které ho také naučili. Tím Rambo předčí všechny protivníky a vítězně postupuje za svým cílem. Jeho životní osud je protkám událostmi drsnými, ale i cituplnými. Všechny tři dobrodružné příběhy, které pod názvy První krev, Rozkaz a Pro přítele tento svazek sdružuje, byly úspěšně zfilmovány a setkaly se s mimořádným diváckým ohlasem.
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 25.04.2024
Den 146. výročí úmrtí Sewellová Anna
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno