Obsah: Smutný detektív

Smutný je Leonidov život, život pracovníka bezpečnosti, ktorý celý zasvätil boju proti zlu a zločinnosti, smutné sú príbehy zo života vyrozprávané autorom a zreťazené s osudmi protagonistu do presvedčivého umeleckého celku.
Sympatický milicionár Leonid Sošnin má za sebou neľahkú a pestrú, udalosťami nabitú kariéru operačného pracovníka, ktorému pri výkone služby ide neraz o krk, dvakrát je zranený pri zneškodňovaní zločinca, druhé zranenie ho dočasne privádza na invalidný dôchodok, stáva sa spisovateľom a má za sebou neľahké manželstvo s Lerkou, do ktorého necitlivo zasahuje svokra a skoro ho rozbije.
Pri odhaľovaní zložitej pravdy života núti Astafiev čitateľa pozrieť sa zločinu do tváre, prežiť nejedno nepríjemné, ba i otrasné stretnutie s tupým zlom, s monštrami a horormi, nie z rozprávky, ale z reálneho života. Pred čitateľom defiluje celá galéria životom poznačených ľudí, často takých, ktorí sa dostali len na scestie, ale aj takých, ktorí sa nikdy nevrátia do normálneho života, ako napríklad mládenec, čo sa vo falošnej urazenosti rozhodne, že zabije prvého, koho cestou stretne, a stretne mladú tehotnú ženu...
Vytvořil: janajau
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 29.03.2024
Před 34 lety se narodil(a) Millwood Hargrave Kiran
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno