Obsah: Pařížská pomsta

Pátá kniha série Cotton Malone.

Cotton Malone odešel do výslužby s naivní představou, že bude trávit poklidné dny ve svém kodaňském antikvariátu. Realita je ovšem zcela jiná: ještě se ani pořádně nevzpamatoval z poslední akce a už mu klepou na dveře další potíže. Vlastně spíš vtrhnou dovnitř v podobě amerického tajného agenta Sama, jemuž jde po krku skupina zabijáků. Malone má o vyděšeném mladíkovi zpočátku velké pochybnosti. Teprve zuřivá přestřelka, z níž oba jen tak tak vyváznou živí, ho přesvědčí, aby se s nečekaným spojencem vydal do noci a ujal se nové, smrtelně nebezpečné mise.
Jejich první zastávkou je sídlo Maloneova přítele Henrika Thorvaldsena, který odhalil zákeřné plány Pařížského klubu - společenství miliardářů zamýšlejícího zmocnit se vlády nad globální ekonomikou. Malone se vydává na zběsilou honbu za ztraceným pokladem Napoleona Bonaparta, protože je to podle všech indicií jediný způsob, jak zabránit finanční zkáze celého světa.
V ulicích a katedrálách Paříže se začíná odvíjet smrtonosná hra, v níž nelze rozeznat, kdo je přítel a kdo stojí na opačné straně. V sázce jsou nejen lidské životy a kořist nevýslovné ceny, ale hrozí také kolaps současného globálního uspořádání. A klíč k záchraně drží v rukou jediný člověk: Cotton Malone...
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 19.04.2024
Před 117 lety se narodil(a) Bezděková Zdeňka
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno