Obsah: Kabinet kuriozit

Třetí kniha série Pendergast.

V New Yorku 19. století lidé v hojném množství navštěvovali sbírky podivných a groteskních zvláštností, kterým se říkalo "kabinety kuriozit". Dnes se na dolním Manhattanu má postavit moderní věžový obytný dům, právě na místě jednoho ze starých kabinetů. Ale když se rypadla prodrala do sklepení, odhalila hrůznou kostnici: ostatky šestatřiceti lidí zavražděných a krutě rozřezaných neznámým zabijákem před více než 130 lety.
Noru Kellyovou, archeoložku z muzea, vzápětí navštívil záhadný agent FBI se stříbrnýma očima, který je posedlý záhadou nalezených těl. Zvláštní agent Pendergast se společně s Norou Kellyovou pouští do pátrání, které je od zářivých mrakodrapů z centra Manhattanu dovede do rozpadajících se archivů muzea, od masového hrobu pod budovou s pískovcovým průčelím v Čínské čtvrti do domu odporných činů na Riverside Drive. Jejich hledání odkryje důvěrné sdělení záhadného lékaře, který kdysi bloumal po městě... génia, který vykonával lékařské pokusy na živých lidech.
Avšak právě když se Nora a Pendergast odhalí stopy objasňující zabíjení před stoletím, začne v jejich bezprostředním okolí řádit vrah a objeví se i chirurgicky zohavené mrtvoly... a New York City je vydáno na pospas teroru.
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 29.03.2024
Před 97 lety se narodil(a) Kalina Vladimír
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno