Obsah: Scarpettová

Kay Scarpettová opustila soukromou forenzní patologickou praxi v Charlestonu a odjela do New Yorku, protože jí místní policie požádala, aby vyšetřila jednoho zraněného pacienta na psychiatrickém vězeňském oddělení v nemocnici Bellevues. Spoutaný Oscar bane si vymohl osobně ji. Sotva se ho dotkne, začne Bane mluvit - a Scarpettová vyslechne jeden z nejbizardnějších příběhů, s jakým se kdy setkala.
Ke zraněním přišel Bane v den vraždy - tu však podle všeho nespáchal. Scarpettová je na pochybách: má co do činění s šílencem, který je na ni fixovaný? Anebo je jeho paranoidní historka pravdivá a skutečně ho sleduje pravý vrah? Jisté je pouze to, že někdo mučil a pak zabil mladou ženu - a brzy následují další úmrtí. Ať má tyto vraždy na svědomá kdokoli, ví na minutu přesně, kde se cíle jeho zločinu právě nacházejí. Vše ostatní jsou však pouhé dohady: Je to jeden člověk? Má v tom prsty vláda? A spojuje oběti vůbec něco?
Společně s manželem Bentonem Wesleym, soudním psychiatrem, a neteří Lucy, která si nedávno založila vlastní firmu na forenzní zkoumání počítačů a počítačovách sítí, se Scarpettová tentokrát pouští do kyberprostoru i možná až příliš živých ulic města za odhalením zprvu nevysvětlitelné a poté o to děsivější pravdy.
Vytvořil: Velkodobraci
Zdroj: přebal knihy
Dnes je 24.04.2024
Den 83. výročí úmrtí Boye Karin
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno