Obsah: Pistolník

1. kniha v sérii Temná věž.
Hvězdu hororové literatury, amerického autora Stephena Kinga, není třeba českému čtenáři představovat. O to více ho překvapí Pistolník, úvodní svazek ságy, kterou autor píše od studentských let. Titulní postava, pistolník Roland, je poslední střelec přízračného světa, ztraceného obludně daleko v budoucnosti. Je to svět zdevastovaný jak fyzicky, tak morálně, budící zdání, že je peklem a jeho obyvatelé dušemi hříšníků. A právě pravdu tohoto světa, zda je skutečným podsvětím, či pouze jen děsivou alternativou světa našeho, tvrdošíjně hledá Roland. I za cenu vražd, i za cenu prokletí vlastní duše. Kniha sleduje jeho honičku za mužem v černém, který je nejen mágem tohoto světa, učněm Merlinovým, ale také možná andělem smrti.
To on staví pistolníkovi do cesty napřed barmanku Allii z pouštní osady Tull a pak chlapce Jakea, jejichž životy jsou jedněmi z mnoha, jimiž musí pistolník zaplatit za setkání s mužem v černém.
Teprve po této oběti, která v případě chlapce Jakea připomíná Abrahámovu oběť Izáka, je pistolník dostatečně odlidštěn, aby snesl setkání s mužem v černém, neboť jenom on zná cestu k Temné věži, v níž se pronikají všechny cesty...

Děj celé série se odehrává v neobyčejném světě, zaplněném ohromujícími vizuálními obrazy a nezapomenutelnými postavami. Temná věž se nepodobá ničemu, co jste zatím četli. Do rukou se vám dostává vizionářský příběh Stephena Kinga, magická směs fantasie a hororu, který může být i jeho vrcholným dílem.
Připojte se proto k výpravě za nedostižnou Temnou věží...
Vytvořil: pan.Kchiu
Dnes je 19.04.2024
Před 107 lety se narodil(a) Hassel Sven
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno