Obsah: 3x Hercule Poirot

První, třináctá a třicátá kniha série Hercule Poirot.

Záhada na zámku Styles (The Mysterious Affair at Styles)
Kniha, jež uvedla na pole detektivních románů Hercula Poirota, před něj hned napoprvé staví nelehký úkol: Když v rozlehlém sídle za podivných okolností umírá jeho postarší, křehká, leč bohatá majitelka, podezření, že byla otrávena, se brzy potvrdí. Kdo je však vrahem? Manžel Alfréd? Nevlastní syn John? Jeho krásná tajemná žena Mary? Nebo snad rodinný lékař?

Karty na stole (Cards on the Table)
Karty na stole předkládají příběh o hráčích bridže a o jejich temné minulosti; příběh, jenž začíná smrtí, která přináší úlevu. Zavražděný záhadný pan Shaitana totiž na každého „něco" věděl, lidé se jeho vlivu obávali. A tak se nakonec kdosi odhodlal ke krajními řešení... Ale jak mohl někdo drze a odvážně zabíjet obklopen řadou svědků uprostřed karetní hry, v blízkosti policejního úředníka, a dokonce samého Hercula Poirota?

Hra na vraždu (Dead Man‘s Folly)
Hra na vraždu nese stejný název jako zábavní podnik, který zorganizovala úspěšná spisovatelka detektivek Ariadne Oliverová v rámci dobročinné akce pro jednoho venkovského boháče. Ještě před začátkem však paní Oliverová nejasně tuší, že někdo tuto hru bere smrtelně vážně, a povolá na pomoc svého přítele Hercula Poirota. Tušení se vzápětí promění v jistotu - ale proč bylo zabito děvče z místí vesnice, o němž téměř nikdo nic neví?
Vytvořil: pan.Kchiu
Dnes je 19.04.2024
Den 200. výročí úmrtí Byron George Gordon
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno