Obsah: Barunka a malovaný svět

Barunka chodí do třetí třídy a oplývá fantazií, kterou by jí mohli závidět i ti největší fantastové. A protože jen tomu, kdo umí s fantazií zacházet, se mohou stát fantastické věci, stane se, že Barunka jednoho dne narazí na živou Tužku. Na obyčejnou tužku tvrdosti 9B, která má ruce, nohy, povídá a všechno, co namaluje, se stane skutečným.
Barunka s Tužkou díky tomu zažívá příběhy, které může vymyslet jen nespoutaná dětská představivost, ale které také dokážou chod městečka, kde Barunka žije, tak trochu vykolejit. To třeba, když Tužka namaluje stádo slonů, které se pak po městě prohání. Nebo když zařídí, že slepice dostanou rozum a usmyslí si, že už nebudou snášet vajíčka, ale odjedou na dovolenou k moři jako lidé, aby se tam mohly opalovat a hrát plážový volejbal. Nebo když oživí papírového draka a on začne po městě hledat princeznu, kterou by si vzal za ženu.
Kniha Barunka a malovaný svět je oslavou hravosti, zábavy a často až praštěných nápadu, při kterých se budete smát a snít o tom, jaké by to bylo, kdyby se opravdu mohly stát.
Knihu ilustrovala Markéta Vydrová, která s autorem knihy pracovala už na předchozích úspěšných titulech, jako je trilogie o Billu Madlafouskovi nebo Vítejte v Pekle!
Vytvořil: pan.Kchiu
Dnes je 28.03.2024
Před 83 lety se narodil(a) Masson Jeffery Moussaieff
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno