Obsah: Učebnicový případ

Detektiva Lincolna Rhyma stvořil Jeffery Deaver před dlouhými šestnácti lety – a hned první kniha této série, Sběratel kostí, se dočkala filmového zpracování. Nyní vychází v českém překladu desátý Rhymův případ, který nese název Pokoj smrti, a autor při této příležitosti napsal jako bonus pro čtenáře i povídku s Lincolnem Rhymem v hlavní roli.

Když je v podzemních garážích nalezeno zmasakrované tělo mladé ženy, jsou otřeseni i zkušení policisté: nejen pro brutalitu samotné vraždy, ale také kvůli množství potenciálních důkazů, jimiž je místo činu poseté. Rhymův tým čeká neuvěřitelné množství mravenčí práce – a to ještě nevědí, že pachatel hodlá podle stejného scénáře vraždit dál…

Jeffery Deaver přináší na poměrně malém prostoru příběh, který nese všechny známky jeho tvorby: bravurně gradované napětí a nečekané zvraty v závěru. Učebnicový případ je delikatesou pro všechny čtenáře, kteří si už stačili Deavera oblíbit, ale zároveň jej můžeme považovat za ukázkový příklad autorova thrillerového mistrovství pro všechny, kteří se s ním setkávají poprvé.
Vytvořil: pan.Kchiu
Dnes je 24.04.2024
Před 57 lety se narodil(a) Dvořáková Miroslava
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno