Obsah: Setovi zabijáci

Čtvrtá kniha série Soudce Amerotke.

Ctihodný Amerotke je velmi zaměstnaný muž. Být nejvyšším soudcem královny-faraona Hatusu, což není nikdo jiný než proslulá Hatšepsut, totiž není jen tak. Právě teď byl nucen povolat před soudní dvůr urozenou krasavici Nešratu, dceru jednoho z nejslavnějších a nejbohatších egyptských generálů. Veškeré nepřímé důkazy totiž naznačují, že prudkým jedem otrávila svého milence Ipumera, který už jí byl na obtíž. Pokud se její vina skutečně prokáže, čeká ji strašlivý trest. Spálí ji sluneční žár v nelítostné poušti zvané Rudá země.
Pán Amerotke, zkušený a bystrý vyšetřovatel, se však nemůže zbavit dojmu, že ve hře je mnohem víc záhad, než by se mohlo zdát. Zavražděný Ipumer možná nebyl jen obyčejným písařem, za jakého se vydával, a řetězec neblahých událostí se možná táhne do vzdálené minulosti.
V jeho přesvědčení jej brzy utvrdí nová vražda. V chrámě rudovlasého boha války Seta je nalezena mrtvola. Amerotkeovi samozřejmě neunikne, že zabitý, stejně jako Nešratin otec a několik dalších vojenských hodnostářů, byl před lety účastníkem vítězného tažení proti krvelačným Hyksósům. Jejich jednotka se v divokých bojích proslavila natolik, že se jim dostalo přízviska Setovi zabijáci. Jak ale souvisí váleční hrdinové s tragickou mileneckou hádkou?
To se zdá záhadou o to větší, že vraždění hrdinných generálů pokračuje, jako by se tajemný mstitel rozhodl pobít je do posledního. A co víc, z pouštního hrobu se ztratí vysušené ostatky hyksóské čarodějky, kterou dnešní oběti kdysi zneškodnily. Kdo je odnesl a proč? Co tak strašného o tom všem věděla pokoutní mastičkářka a městský felčar, že museli zemřít také oni?
Královna-faraon je pobouřena. Důvodně se domnívá, že hrůzná série neobjasněných vražd by mohla poškodit její jméno a ohrozit vládu. Povolává tedy svého osvědčeného soudce Amerotka a vysílá ho do boje. Podaří se mu však zastavit vraha dřív, než udeří znovu? Vzhledem k tomu, že ani tentokrát jej neopouštějí věrní přátelé v čele s jeho osobním sluhou, neodolatelným beznosým trpaslíkem Šufojem, musíme doufat, že případ jako vždy dovede ke zdárnému konci. Do té doby se ovšem můžeme nechat okouzleně provázet po rušných thébských tržištích, odpočívat u jezírka v královském paláci, cestovat válečnými vozy žhavou pouští, plížit se rákosinami kolem Nilu nebo procházet za noci temnými uličkami Města mrtvých...
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: Anotace z knihy Setovi zabijáci
Dnes je 19.04.2024
Před 107 lety se narodil(a) Hassel Sven
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno