Obsah: Smrt favorita

V úplně prvním detektivním příběhu D. Francise z roku 1962, pátrá amatérský jezdec Alan York po pachatelích, kteří zavraždili jeho nejbližšího přítele, nejlepšího dostihového jezdce sezony.
V závěru dostihu na závodišti v Maidenheadu se amatérský jezdec Alan York stane svědkem smrtelného pádu svého nejlepšího přítele majora Billa Davidsona, vynikajícího dostihového jezdce. Policie tragický pád uzavře jako nešťastnou náhodu, Alan však nepochybuje o tom, že šlo o vraždu. Surovost a podlost činu v něm navíc vzbudí hluboký, strašlivý hněv, proto se rozhodne najít pachatele stůj co stůj. Brzy zjistí, že se nemýlil a že se v dostihovém světě skutečně odehrává cosi nekalého. Na seznamu podezřelých se náhle objeví řada Alanových přátel, kolegů a známých. Mezi nimi je bohužel i půvabná Kate, jejíhož koně Alan jezdí a do níž se zamiloval. Alan přesto ve svém úsilí nepolevuje, dokonce ani tehdy, když nebezpečný násilnický gang začne nemilosrdně usilovat o jeho život.
Román Dead Cert (Smrt favorita) se stal předlohou stejnojmenného filmu (Mrtvý favorit), který v roce 1974 natočil slavný britský režisér Tony Richardson. Hlavní role v něm ztvárnili Scott Antony, Judi Denchová a Julian Glover.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: Anotace z knihy Smrt favorita
Dnes je 25.04.2024
Před 138 lety se narodil(a) Hořejší Jindřich
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno