Obsah: Tajný deník paní Vistárie

Sedmá kniha série Sano Ičiró.

Pojďte a vydejte se s námi proti proudu času, do Japonska 17. století...
Sano Ičiró, Nejctihodnější vyšetřovatel událostí, situací a lidí, se z neklidného snu probouzí do skutečné noční můry. Pán Macudaira Micujoši, šógunův bratranec a následník trůnu, byl po prohýřeném večeru zavražděn v posteli prostitutky. Případ vyžaduje Sanovu osobní účast a pozornost - bohužel osobnější, než si zprvu představoval. Brzy totiž vyjde najevo, že Micujošiho společnicí onoho večera byla svůdná paní Vistárie, žena, s níž měl Sano pletky ještě dřív, než se zamiloval do své manželky Reiko. Ke svému zděšení, a úlevě zároveň, však zjistí, že kurtizána zmizela a spolu s ní i její deník, který by sice mohl obsahovat cenné stopy, ale i věci, jež by jen nerad viděl vyjít na světlo.
Sano se statečně pouští do pátrání, avšak ani jeho nepřátelé nespí. A výsledek? Z brutální vraždy je obviněn on sám! Nyní už nemá jinou volbu: buď odhalit skutečného vraha, nebo zahynout na popravišti.
Nic takového ovšem nemíní připustit ani jeho odvážná Reiko a v rozporu s představami o chování urozené japonské dámy se vrhá do vyšetřování. Vyzvídá tam, kam muži nemohou, mezi ženami šógunova paláce, u jeho ctihodné matky, mezi jejími společnicemi. A právě tam se jí nabídne přátelství, které však možná žádným přátelství není. Nebo snad může věřit choti Sanova největšího nepřítele, komořího Janagisawy?
Čas letí a přízrak popraviště se vznáší stále blíž. Na scéně se objeví hned dva deníky - jenže který z nich je pravý a který zfalšovaný? V opuštěném domě v horách je nalezena bezhlavá mrtvola a všechny stopy vedou do slepé uličky. Nebyl by to ale Sano Ičiró, samuraj bez bázně a hany, aby si z ní nepomohl.
Kromě dramatické honby za zločincem si čtenáři jako obvykle užijí živých obrazů šógunova dvora, neřestné atmosféry japonských nevěstinců a krás exotické přírody.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: Anotace z knihy Tajný deník paní Vistárie
Dnes je 28.03.2024
Před 64 lety se narodil(a) Schmitt Eric-Emmanuel
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno