Obsah: Paměti mystika 2

Stručný obsah:
Volné pokračování duchovních memoárů, zychycující období vnitřní zralosti, které se vyznačuje hlubokým prozřením a nadsmyslovou moudrostí.
V úvodu ke knize je psáno:
„Kniha vzpomínek Eduarda Tomáše Paměti mystika, jež byla zfilmována a posléze uvedena v České televizi ve formě patnáctidílného seriálu, je v pravém slova smyslu bestsellerem. První vydání bylo vyprodáno během několika týdnů, druhé během několika měsíců a třetí se doprodává v době vydání této publikace a zájem nikterak neklesá, ba právě naopak.
Posluchači Tomášových přednášek znají hloubku autorovy duchovní praxe a mnozí z nich i nepublikované úryvky vzpomínek. Opravdoví zájemci o vnitřní pokrok tuší i převratný duchovní obsah událostí z dosud posledního období jeho života. Je jisté, že první díl Pamětí (byť nebyl jako první díl koncipován a autor jej v době vzniku považoval za uzavřený) nemohl vzhledem k rozsahu knihy a hlavně k době, jíž se vzpomínky uzavírají, vyčerpat celý jeho životní a zejména duchovní příběh. Mohli bychom říci, že je jen jakýmsi vstupem do první komnaty této strhující a v jistém smyslu dobrodružné historie jednoho navenek zcela obyčejného lidského života. Za jeho oponou však nalezneme touhu a sladké i hořké plody jejího naplnění, jen těžko představitelnou odvahu, nad níž by básníci minulosti ve svých mýtech a legendách hýřili oslavnými epitety, něžnou a nezištnou lásku k onomu vnitřnímu i všem jeho projevům, pokoru a odevzdanost a dětsky upřímnou otevřenost a - nesmíme zapomenout - jako výsledek nezištného života hlubokou moudrost, nyní již tak samozřejmou jako lidský dech či tichý západ slunce. Zájem řady posluchačů (a poté i České televize) o zveřejnění dalších vzpomínek na vlastní duchovní růst byl proto prodchnut vírou, že případné pokračování bude zejména po duchovní stránce hlubší a ještě poutavější než dosud vydané vzpomínky. “

Názvy kapitol:

1) Jak po mnohých trampotách na nějaký čas prohlédl
2) Jak se protloukal hlubinami
3) Živá věčnost
4) Završení
5) Tajemství první a poslední překážky v józe
6) V Boží dlani
Vytvořil: pan.Kchiu
Dnes je 19.04.2024
Před 192 lety se narodil(a) Echegaray José
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno