Obsah: Turecký gambit

Druhá kniha série Erast Fandorin.
Špionážní detektivní román. Památce XIX. století, kdy byla ještě literatura veliká, víra v pokrok bezmezná ti zločiny byly páchány a odhalovány s elegancí a vkusem. Rok 1877, rusko –turecká válka, válečné pole nedaleko bulharského města Plevno – to není nejlepší prostředí pro osamělou ženu, cestující v přestrojení za muže, tak jak to podnikla hrdinka románu Varja. V okamžiku, kdy se zdá, že se stane obětí hrozivých bašibozuků, objeví se na scéně zachránce, jímž není nikdo jiný než titulární rada Erast Fandorin. Dívka Varja, cestující na frontu za svým ženichem, se shodou okolností stane jeho pomocnicí. Tentokrát dostane titulární rada nelehký úkol – musí odhalit tajemného tureckého špiona, který už stál ruskou armádu mnoho životů a několik neúspěšných válečných akcí.
Další pokračování napínavé detektivní série Dobrodružství Erasta Fandorina volně navazuje na předchozí první knihu Případ Azazel
Po pár letech a prožité osobní tragédii je z Fandorina, ústředního hrdiny všech deseti autorových knih, mladý gentleman s prošedivělými spánky a jako titulární rada ruské kriminální policie má za úkol odhalit tajemného tureckého špiona, který už stál ruskou armádu mnoho životů a několik neúspěšných válečných akcí. Píše se rok 1877, rusko-turecká válka je v plném proudu a na válečném poli nedaleko bulharského města Plevno se potuluje mladá žena v přestrojení za muže. Od okamžiku jejího setkání s Fandorinem se rozvíjí nejen jejich spolupráce, ale také napínavá zápletka vedoucí přes násilí, intriky a krev až k politickým špičkám své doby.
 
Vytvořil: Tomcek
Upravil: ota61, janajau
Zdroj: Anotace z knihy Turecký gambit a mlp.cz
Dnes je 28.03.2024
Před 110 lety se narodil(a) Hrabal Bohumil
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno