Obsah: Lebky

0. 5. kniha v sérii Kronika Netesaného trůnu.
Pyrre se chce stát kněžkou boha smrti. K tomu však musí složit Zkoušku, při níž má sprovodit ze světa sedm lidí. Žádný problém pro někoho, koho vychovali a vycvičili vyznavači Ananshaelova kultu v odlehlých skalách Rassamburu.

Jenže pravidla Zkoušky mluví jasně, a bohužel v Pyrrein neprospěch. Jak má mladá akolytka, ač dobře znalá potěšení těla, najít svou sedmou oběť, když jí dosud nikdy nezahořel v prsou cit, o kterém píseň hovoří? Vydává se spolu se svými dvěma Svědky do rodného města Dombângu, kolem nějž se to ve zrádných vodách delty hemží jedovatou havětí, krokodýly a šelmami, aby našla muže, do něhož vkládá jedinou naději. Našla ho, zamilovala se do něj – a zabila ho.

Vplujte vodní branou do města Dombâng, honosné stoky v područí mocné annurské říše, kde to začíná vřít. Uctívači starých krvavých kultů nevymřeli, jenom zalezli pod zem. Sledujte, zda se naplní dávné proroctví o tisíci rukou, jež strhnou město do smrtících vod delty. Nedaleko, v nehostinné pustině, zatím číhají staří bohové, kteří kdysi slíbili chránit město za cenu lidských obětí. Bohové, které Dombâng zavrhl a nyní má za to pykat…
Vytvořil: pan.Kchiu
Dnes je 18.04.2024
Před 102 lety se narodil(a) Stuchl Vladimír
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno