Obsah: Alchymista

Román Alchymista - největší brazilský bestseller všech dob - byl dosud přeložen do 34 jazyků a prodalo se ho na 10 milionů výtisků. Takřka pohádkové vyprávění o cestě španělského pastýře za zakopaným pokladem, vycházející z příběhu o společném snu ze sbírky Tisíc a jedna noc (známého také ze zpracování Jorge Luise Borgese), je zároveň výzvou k naplnění vlastního osudu i poznáním posvátnosti světa, v němž žijeme. Na cestě za oním dvojím pokladem, plné zkoušek a důležitých setkání, je třeba dbát všech znamení a s neustálou trpělivostí a odvahou (jako alchymista sledující proměnu obyčejného kovu ve zlato) přetvořit samu svou osobnost.
Průvodcem a zasvěcovatelem mladého muže na cestě, na níž najde opravdový zakopaný poklad i velkou lásku v pouštní oáze, je moudrý alchymista, který ho učí, jak skrze viditelné věci dojít k duchovnímu poučení.

Paulu Coelhovi se podařilo napsat poutavý, průzračný i sugestivně symbolický příběh, který lidem připomíná, že jejich život má individuální smysl i univerzální platnost a že jej mohou vzít sami do svých rukou.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: Tomcek, janajau, ota61
Zdroj: Anotace z knihy Alchymista
Dnes je 28.03.2024
Před 97 lety se narodil(a) Fredrikssonová M.
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno