Obsah: Bílé zuby

Bílé zuby, životu přitakávající, provokativní čtení, příběh, poháněný energií tak nevázanou, smrští jazyka tak vybroušeného, že jeho vodopád před sebou pouze hrne hromadu zápletek a charakterů, jež vytvářejí tuto rodinnou ságu 20. století. Chcete-li nahlédnout do podivuhodného světa Londýňanů a londýnských přistěhovalců, zažít něco z jejích úzkostí či radostí, neváhejte a nechte se unést tímto impozantním a životaschopným dílem, plným vášnivého citu pro myšlenky, jazyk i veselou tragikomičnost života.
Bílé zuby, pozoruhodná prvotina mladé britské autorky, připomínající knihy Charlese Dickense a Salmana Rushdieho, vzbudila po svém vydání obrovský rozruch jak mezi kritiky, tak mezi čtenáři. Je to vtipný, hluboce vyzrálý a velkomyslný román, jenž se zmocňuje pestré multikulturní krajiny Londýna. Pojednává - kromě mnoha dalších věcí - o přátelství, lásce, válce, třech kulturách a třech rodinách v průběhu tří generací, jedné hnědé myši a lstivosti, se kterou se minulost vrací, aby se člověku zahryzla do kotníku.

Vynikající, příjemně neotřelý a optimistický román, zasluhující veškerou pozornost (a zájem), které se mu dostává … román, hemžící se postavami, jejich spletitými osudy a vzájemně neslučitelnými vírami.
Román, považovaný za nejlepší debut posledního desetiletí, román, kterému se dostalo několika význačných literárních ocenění: Whitbreadovy ceny za první román, ceny spisovatelů Britského společenství za prvotinu, Pamětní ceny Jamese Taita Blacka a ceny Guardianu.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: Anotace z knihy Bílé zuby
Dnes je 28.03.2024
Před 52 lety se narodil(a) Pinborough Sarah
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno