Obsah: Mrazivý ráj

Bývalý policista Stone Barrington teď pracuje jako právník. Vyzná se, je inteligentní a má uhlazené způsoby, které mu zaručují přízeň okolí. Dějištěm jeho dobrodružství je okázalé město Palm Beach, kde se Stone setkává s případem, který považoval za dávno uzavřený. Musí rozplést romantickou zápletku, která ho stále pronásleduje.
Allison Manningová – krásná tajuplná žena, kterou Stone kdysi obhajoval v případu vraždy v autorově předcházející knize Pod jezerem (Under the Lake), ho teď žádá, aby jí pomohl vyřešit problémy, s nimiž si neví rady a ve kterých figurují miliony dolarů. Allison se bojí, že ji někdo sleduje, ale neví přesně kdo ani proč. Nezná nikoho jiného, na koho by se mohla obrátit, kromě Barringtona, který má za sebou právnickou praxi a vyniká mimořádnými detektivními schopnostmi. Očekává od něj, že jí dokáže zajistit bezpečí a zbaví ji strachu ze smrti nejen v dané chvíli, ale i v budoucnu.
Stone, který přijel z chladného New Yorku, si vychutnává několikadenní pobyt v ráji zalitém sluncem, ale než se může náležitě ponořit do případu, setkává se tváří v tvář s Arrington Calderovou, jedinou ženou, která ho nenechává v klidu.
Stone a jeho partner Dino pročesávají luxusní ulice Palm Beach a začíná v nich klíčit podezření, že Allison nepronásleduje jen jediný člověk. První z nich je nesmírně chytrý: nikdy neukazuje svou tvář, ale o to je nebezpečnější. Druhý zase před drahnou dobou upadl v zapomnění. Během svého pátrání Stone proniká do zasedacích síní oficiálních institucí na Manhattanu i do přepychových rodinných domů v Gold Coast a odhaluje lstivý, lačný plán krádeže milionů dolarů. Zároveň v tomto vzrušujícím thrilleru odhaluje prohnaného vraha, který za celým záměrem stojí.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: Anotace z knihy Mrazivý ráj
Dnes je 28.03.2024
Den 20. výročí úmrtí Merle Robert
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno