Obsah: Přetížení

Dramatický akční příběh z prostředí americké energetické společnosti na sklonku 70. let je důrazným varováním před nekontrolovaným drancováním energetických zásob.
Arogantní a mocná elektrárenská splečnost kontra spotřebitelé energií a ekologické hnutí. K tomu politický extrémismus v jeho patologické podobě - terorizmu. To je dost protikladných zájmů, aby děj románu měl akční až strhující průběh. Také v tomto díle autor potvrzuje v čem je jeho přednost - dokonalá znalost prostředí a lidí i problémů dnešního světa, nenapodobitelné vypravěčské umění.
Na příkladu krizové situace jedné z amerických veřejných energetických společností odkrývá autor nebezpečí, která pro současnou a hlavně budoucí civilizaci plynou ze zneužívání elektrické energie. Upozorňuje na téměř neřešitelné problémy v souvislosti s ochranou životního prostředí, kdy se oprávněné zájmy obou stran překrývají a kompromis je jen částečným řešením. V tomto rámci, jak je u autora obvyklé, se odehrává napínavý osobní příběh, víceprezidenta zmíněné společnosti, který se alespoň sám za sebe snaží tyto problémy řešit.
 
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 18.04.2024
Den 50. výročí úmrtí Pagnol Marcel
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno