Obsah: Prorokyňa

Román známej americkej spisovateľky Barbary Woodovej Prorokyňa je pútavo napísaný príbeh s prvkami literatúry faktu. Archeologička doktorka Catherine Alexandrová náhodou natrafí pri vykopávkach na Sinaji na ranokresťanské zvitky. Ich autorkou je žena, ktorá celý život putovala za Spravodlivým – Ježišom Kristom.
Woodová dokázala spojiť súčasnosť – posledné dni roku 1999 a obavy mnohých ľudí zo zániku sveta s posolstvom starých papyrusov. Román je súčasne ukážkou dnešného spôsobu života, keď sa mnohé problémy riešia prostredníctvom internetovej siete, ba niekedy posadnutosť človeka virtuálnym priestorom ide až tak ďaleko, že cez internet prenasleduje iného človeka. Príbeh archeologičky, ktorá je na úteku od chvíle ako sa dostala k zvitkom, je rozprávanie o samostatnej, odvážnej žene, pre ktorú je vedecká kariéra síce prvoradou záležitosťou, ale nevyhýba sa ani citovým vzplanutiam a rozhodnutiam.
Barbara Woodová v tomto románe zaujme znalosťou rozličných náboženských smerov, napínavosťou príbehu a kladením si večnej otázky o vzťahu človeka k bohu. Hlavná postava románu – doktorka archeológie si kladie tieto otázky aj v súvislosti s jej rozvíjajúcim sa citovým a pracovným vzťahom s duchovným – otcom Michaelom Garibaldim. Spisovateľka necháva príbehu otvorený koniec, ale dáva tušiť, akým smerom sa bude uberať stretnutie dvoch neznámych ľudí, ktorí sa postupne spoznávajú a neváhajú opustiť svoje dovtedajšie životné istoty.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 28.03.2024
Před 88 lety se narodil(a) Vargas Llosa Mario
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno