Uzel Radim MUDr. - Životopis

MUDr. Radim Uzel CSc. (* 27. března 1940, Ostrava) je lékař sexuolog a ředitel Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu (dále SPRSV) . Pochází z rodiny docenta analytické chemie na Karlově univerzitě a magistry farmacie. Od roku 1966 je ženatý (manželka Helena), roku 1967 má dceru (Kateřina), která se věnuje opernímu zpěvu.
Člen výboru Sexuologické společnosti České lékařské společnosti J. E. Purkyně. Člen zahraničních odborných společností: European Association of Contraception (EAC) a International Society of Abortion Doctors (ISAD). Společnost pro plánování rodiny a sexuální výchovu, jejímž je ředitelem, je členem International Planned Parenthood Federation (IPPF). Je externím učitelem II. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.
Publikoval mnoho populárních článků v tisku, rozhovorů, je autorem publicistických relací v rozhlase a v televizi. Za rozhlasový pořad Červené uši obdržel cenu v mezinárodní soutěži vyhlášené Populačním institutem ve Washingtonu. Každoročně se zúčastňuje desítek přednášek a besed v oblasti sexuální výchovy.
Vytvořil: euroinstitut.eu
Upravil: janajau
Zdroj: wikipedie

'Životopis autora Uzel Radim MUDr.'
Dnes je 28.03.2024
Den 30. výročí úmrtí Ionesco Eugéne
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno