Amory Cleveland - Životopis

Cleveland Amory se narodil v Americe 2. září 1917. Byl známým spisovatelem, publicistou, kritikem a svůj život zasvětil boji za práva zvířat.
Během 2. světové války sloužil v americké armádě. V roce 1967 založil Fund for Animals, která proslula svým bojem proti lovu divokých zvířat ve Spojených Státech a v Kanadě.

V roce 1973 založil největší útulek pro zvířata v USA Black Beauty Ranch v Murchisonu ve státě Texas, který je dodnes domovem pro stovky zanedbaných a týraných zvířat.

Cleveland Amory zakoupil první oceánskou loď pro kapitána Paula Watsona, zakladatele Sea Shepher Conservation Society. Watson využíval tuto loď v boji proti lovu velryb v Japonsku.

Největší ohlas mezi čtenáři si Cleveland Amory získal třemi knížkami příběhů s kocourem, kterého našel na Štědrý Den roku 1977 v ulicích Manhattanu. Kocour Polar Bear se stal jeho životním společníkem. První kniha věnovaná tomuto kocourkovi vyšla roku 1987 a jmenuje se O kocourovi, který přišel na Vánoce (The Cat Who Came for Christmas).

Cleveland Amory pracoval celý život pro blaho zvířat až do posledního dne svého života. Zemřel po celodenní práci ve spánku dne 14. října 1998.
Vytvořil: pan.Kchiu
Upravil: pan.Kchiu

'Životopis autora Amory Cleveland'
Dnes je 25.04.2024
Před 70 lety se narodil(a) Burgess Melvin
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno