Bradford Roark - Životopis

Roark Bradford Wickliffe Whitney se narodil 21. srpna 1896 v Lauderdale, Tennessee. Byl osmý z jedenácti dětí Richarda Clarence Bradford a Patricia Adelaide (Tillman) Bradford, kteří oba pocházeli z významných rodin amerického jihu. Bradford vyrostl na bavlníkové plantáži nacházející se v oblasti Creek, v blízkosti řeky Mississippi. V ranném dětství byl vzděláván doma, později chodil do veřejných škol, studia dokončil na University of California, kde obdržel titul LLB. Během první světové války sloužil jako nadporučík v jednotce umístěné v Panamě, z armády odešel v roce 1920. Od 1920 do 1922 pracoval jako reportér pro Atlanta Gruzie a Macaon Telegraph.
V roce 1924 se Bradford stěhoval do New Orleans, kde byl editorem v novinách Times-Picayune. Po smrti své první ženy, Lydie Sehorn, se znovu oženil s Mary Rose Sciarra Himler V roce 1926 se věnoval výhradně psaní beletrie. Bradfordovy příběhy se objevily v řadě časopisů. Řada jeho próz byla zdramatizována a v roce 1930 za ně získal Pulitzerovu cenu.
Zdrojem Bradfordových próz je černošský folklór, jsou založeny na kontaktech s černošskými hudebníky, vypravěči a kazateli na otcově plantáži v jeho dětství.
Vytvořil: pan.Kchiu

'Životopis autora Bradford Roark'
Dnes je 28.03.2024
Před 52 lety se narodil(a) Pinborough Sarah
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno