Pešťák Kamil - Životopis

Jmenuji se Kamil Pešťák a narodil jsem se v roce 1967 v Plzni.
Převážně šťastné dětské období jsem strávil mezi Šumavou, kde žila část naší rodiny, a sídlištěm Skvrňany v Plzni. Školní docházkou jsem se téměř doslova pročetl a můj prospěch podle toho také vypadal. Další vášní se časem stala hudba. Nedostupnost nosičů s tou správnou muzikou mě i přes vrozenou lenost naučila brnkat na otcovu kytaru. A sousedům na nervy. Úroveň slabá, ale mohl jsem nástroj využít ke skládání písniček. Dodnes se sám sobě obdivuji, protože talentu nebylo mnoho a bolelo to.
V pubertálním věku jsem absolvoval střední odborné vzdělání, získal výuční list , věnoval se rychlostní kanoistice a později hlavně horolezectví a lyžování. Snad to bylo právě toto prostředí a setkání s výraznými osobnostmi u táboráků a v hospodách, které mě přivedlo k pozdější tvorbě.
První písničku jsem dal do hromady někdy kolem roku 1985, tedy v osmnácti. Paradoxně se dodnes hraje. (Vadí nevadí – nahrál Darrell Standing v devadesátých letech).
Po vyučení a zkrácené vojenské službě těsně před rokem 1989 jsem zahájil kariéru folk-rockového písničkáře a k tomu provozoval devatero řemesel. Znáte to heslo, ne? Tak nějak to se mnou vypadalo. I s tou bídou jsem za ty léta procestoval kus světa, žil pár let na milované Šumavě, napsal asi 50 písňových textů, odehrál se skvělými lidmi a muzikanty stovky koncertů.
Po narození syna v roce 2000 jsem se vrátil do Plzně a po krátkém čase ukončil veřejné vystupování. Bylo toho dost. Nastal čas se trochu zklidnit a věnovat se rodině a sportu. Hlavně cyklistice a freeride lyžování. Stal jsem se také konečně počítačově gramotným, což značně ovlivnilo mojí další cestu. Přes své koníčky jsem se dostal k publikování a editování na sportovních serverech a video tvorbě. Mezi lety 2007 – 2011 jsem byl dvakrát na velmi inspirujících výletech za přáteli v kanadské Britské Columbii. Od té chvíle se začal projevovat silný tvůrčí přetlak, který v roce 2012 vyústil psaním prvního dobrodružného románu.
Vytvořil: pan.Kchiu
Upravil: pan.Kchiu

'Životopis autora Pešťák Kamil'
Dnes je 19.04.2024
Před 192 lety se narodil(a) Echegaray José
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno