Veselá Hanina - Životopis

Hanina Veselá alias Nera pochází z Prahy, kde dodnes žije. Dokončila studium historie a práva na Filozofické fakultě a Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Píše prý od svých šesti let, ale (dle svých vlastních slov) „brakovou" sci-fi, fantasy a horor až někdy od počátku tohoto tisíciletí. Mezi její záliby kromě literatury patří chov suchozemských i vodních želv a afrických hlemýžďů, pěstování kaktusů, fotografie a cestování.
Za humornou povídku Ozubené zásnuby, líčící marný boj upírů s vlkodlaky, získala titul Lady Řádu fantasy v soutěži O nejlepší fantasy 2005. S pochmurnou „pseudoscifi" Hra o homunkula zvítězila v soutěži Zlatá zebra 2004, historická fantasy Goblin obsadila první místo v kategorii odborné poroty v soutěži Vidoucí 2004. Dále získala druhé místo v soutěži O loutnu barda Marigolda 2003 s fantaskním příběhem Sabina-Salome; dvakrát po sobě první místo v téže soutěži (v letech 2004 a 2005), třetí místo v hororové soutěži O pohár Edieho Krígla 2004 a rovněž třetí místo v soutěži Zlatá zebra 2005. Povídka Věnováno Klamu vyšla ve sborníku Rokle šeré smrti 2005.
Její dílka jsou roztroušena porůznu na internetových listech Sarden a Fantasy Planet, na webových stránkách Menzy ČR a Palmknihách, v rozhlasovém magazínu Nula jednička, v časopisech Pevnost, Click! a Dech draka a ve sbornících Stíny věcí, Stíny lidí a Stíny moře, které obsahují to nejlepší z literární soutěže pro autory do 26 let O loutnu barda Marigolda a jsou vydávané vždy při příležitosti Pragoconu.
Píše také recenze a reportáže z nejrůznějších SF&F akcí pro Sarden a Interkom.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: pan.Kchiu

'Životopis autora Veselá Hanina'
Dnes je 24.04.2024
Před 38 lety se narodil(a) Metelka Jakub
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno