Weber David - Životopis

 David Mark Weber
Americký spisovatel sci-fi a fantasy. Vystudoval historii, politiku, anglickou literaturu a sociologii. Nyní žije v Greensville v Jižní Karolíně.
Mnohá jeho díla mají silně militaristický náboj a odehrávají se v námořnickém prostředí. Je řazen mezi autory military science fiction. V jeho příbězích je zobrazován velmi komplexní a propracovaný svět – a to jak po stránce technologické tak sociální. Dokonce i když píše fantasy, je magie pojímána spíše jako jiná technologie s vlastními zákony a principy.
Nejznámějším z jeho hrdinů je Honor Harringtonová. Kolem této hrdinky vystavěl autor celý vesmír známý pod názvem „Honorverse“. Ten zahrnuje víc než dvanáct románů a několik sbírek povídek. Vesmír má vlastní politiku, pokročilé technologie, náboženství, kulturu i faunu a flóru. Hlavní příběh se však odehrává kolem válečného konfliktu mezi Mantichorským královstvím a Lidovou republikou Haven. Před Honor staví autor nelehké úkoly, které tato překonává svou odvahou, taktikou a vůlí, s níž jako kapitánka křižníků motivuje svou posádku k nejlepším výkonům.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: wikipedie + legie.info

'Životopis autora Weber David'
Dnes je 25.04.2024
Den 146. výročí úmrtí Sewellová Anna
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno