Nix Garth - Životopis

Dnes již světoznámý australský autor knih pro děti a mládež. Narodil se 19. 7. 1963 v Melbourne a celý život se věnuje knihám, nejprve jako nadšený čtenář, později jako knihkupec, knižní redaktor, literární agent a dnes především jako spisovatel z povolání.
Publikovat začal v polovině osmdesátých let a dosud zůstává věrným tvorbě pro dospívající čtenáře. Jeho knihy se téměř vždy setkaly s úspěchem, ovšem od vydání románu Sabriel jim je věnována nebývale vzrůstající pozornost. Celosvětový úspěch románu ho přinutil věnovat se psaní na plný úvazek, vznikla tak dvojice volných pokračování Lirael a Abhorsen.
V současnosti pracuje na sedmidílné sérii Klíče ke království a před sebou má dozajista zářnou budoucnost, vždyť je všeobecně pokládán za předního autora fantastických příběhů pro děti a mládež, jeho práce jsou však s oblibou a doslova po celém světě čteny i dospělými čtenáři, kteří se stejně jako jejich potomci rádi nechávají unést divokou, jiskřivou fantazií a živoucími charaktery, jejichž osudy vás prostě nemohou nebavit.
Vytvořil: Tomcek
Upravil: janajau
Zdroj: wikipedie + daemon.cz

'Životopis autora Nix Garth'
Dnes je 19.03.2024
Před 58 lety se narodil(a) Gulyáš Michal
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno