Bach Richard - Životopis

Narodil se 1936 v Oak Parku (Illinoise) jako syn Rolanda Roberta a Ruth Helen Bachových. Navštěvoval Long Beach State College (nyní Kalifornská státní univerzita, Long Beach) v roce 1955. Pracoval jako akrobatický pilot a pilot vojenského bombardovacího letadla, odborný letecký instruktor a spisovatel.
Se svou první ženou má šest dětí, poté se rozvedl a zanechal rodinu protože nevěřil v manželství. Druhou manželku Lesslie potkal na promítání svého filmu Jonathan Livingston Racek v roce 1973. Vedl spor s produkční společnost kvůli změnám ve filmu bez jeho souhlasu, pričemž Lesslie dělala prostřednici mezi ním a produkční společností.
Třebaže letectví byla jeho opravdová vášeň, vždy chtěl psát. Jeden z jeho učitelů tělocviku v něm podpořil jeho nadání a mladý Richard tehdy napsal a publikoval první článek v rámci školního předmětu. V mnoha jeho knížkách používá letadlo jako "nositele poselství".
Byl dokonce (jako vypravěč a akrobatický pilot) postavou ve filmu Nothing by Chance natočeném na základě jeho knihy. Na základě jeho knih vznikla i četná divadelní představení.
Vytvořil: java
Zdroj: ttp://ld.johanesville.net/bach

'Životopis autora Bach Richard'
Dnes je 28.03.2024
Před 432 lety se narodil(a) Komenský Jan Ámos
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno