Sheldrake Rupert - Životopis

RUPERT SHELDRAKE se narodil v Newarku na Trentu v Anglii v roce 1942. Vystudoval přírodovědu v Cambridgei a filosofii na Harvardu, kde byl spolužákem Franka Knoxe.
Ph. D. z biochemie získal v roce 1967 na Cambridgeské universitě. Ve stejném roce se stal vedoucím výzkumu biochemie a biologie buněk na Clare College v Cambridgei, kde zůstal do roku 1973.
Poté se coby výzkumník Královské společnosti věnoval v Cambridgei bádání v oblasti vývoje rostlin a stárnutí buněk.
Od roku 1974 do roku 1978 působil jako hlavní fyziolog v Mezinárodním institutu pro výzkum zemědělských plodin semiaridních tropických oblastí (International Crops Research Institute for the Semi-Arid Tropics, ICRISAT) v Haidarábádu v Indii. Zabýval se zde fyziologií tropických luštěnin. Pro ICRISAT pracoval coby konzultant až do roku 1985. za pobytu v Indii, strávil rok a půl v ášramu Fr Bede Griffiths v Tamil Nadu, kde napsal první knihu, New Science of Life.

Od 2005-2010 byl ředitelem Perrott-Warrick projektu , financovaného z Trinity College v Cambridge. Je také člen Institutu poznávací věd, poblíž San Francisca a hostující profesor a akademický ředitel programu komplexní přístup na Graduate Institute v Connecticutu.

Žije v Londýně se svou manželkou Jill Purce a dvěma syny.
Vytvořil: Zdenka
Upravil: pan.Kchiu

'Životopis autora Sheldrake Rupert'
Dnes je 18.04.2024
Před 102 lety se narodil(a) Stuchl Vladimír
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno