Hybášková Jana - Životopis

V dětství Jana Hybášková pobývala s rodiči v Alžírsku, kde její otec působil jako veterinární lékař. V letech 1983-88 studovala Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy (obor arabistika, orientalistika, sociální lingvistika).
V letech 1988-89 získala stipendijní pobyt na Káhirské univerzitě a interní aspiranturu na Katedře věd o zemích Asie a Afriky (obor neevropská sociální lingvistika). V listopadu 1989 se stala členkou stávkového výboru Filosofické fakulty Univerzity Karlovy.  
 Je poslankyně Evropského parlamentu. Je zakladatelkou Evropské demokratické strany a člen kou politického klubu Evropské stra ny lidové. Ve své práci v Evropském parlamentu se věnuje hlavně bezpečnostní a zahraniční politice. Jako arabistka, která strávila patnáct let v diplomatických službách Československa a České republiky, jako velvyslankyně v Kuvajtu a Iráku v době irácké operace, věnuje maximum svého úsilí bezpečnostním otázkám a stabilitě Blízkého východu. Jako předsedkyně delegace pro vztahy mezi Izraelem a EU Evropského parlamentu napomohla sblížení a zlepšení vztahů mezi Evropou a Izraelem. Je Evropankou přesvědčenou o hodnotách demokracie, lidských práv a vlády práva, které se někdy marně pokouší prosazovat v domácím politickém životě.
Je manželkou sociologa Ivana Gabala, normální maminkou dvou dospívajících dcer. Miluje pouště, hory, otevřený prostor a nadhledy. Když se nepřemisťuje, ráda se stará o zahradu, psa a vaření.
Vytvořil: janajau
Upravil: janajau
Zdroj: kosmas + google.cz

'Životopis autora Hybášková Jana'
Dnes je 20.04.2024
Den 112. výročí úmrtí Stoker Bram
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno