Bartuška Václav - Životopis

 je současný český diplomat, politik a publicista. Od roku 2006 je zvláštním velvyslancem České republiky pro otázky energetické bezpečnosti,
jako student žurnalistiky patřil mezi studentské vůdce tzv. sametové revoluce. Pracoval jako člen parlamentní komise pro dohled na vyšetřování událostí 17. listopadu. O svých zkušenostech napsal knihu Polojasno. Honorář za ni mu dovolil podniknout cestu kolem světa. Své další knihy nazval Cesta z Prahy do Prahy, Až ti zastřelí bráchu, Pochybnost. Rok pracoval v reportérském oddělení Mf Dnes, byl generálním komisařem české účasti na světové výstavě Expo 2000 v Hannoveru. Dnes vlastní malou firmu, která pořádá výstavy a vypracovává marketingové studie. Je hrdý na to, že se dokáže postarat o dceru, když manželka odjede koncertovat. (Kateřina Englichová, nejznámější harfenistka své generace, která koncertuje po celém světě).
Před dvaceti lety seděl Bartuška ve zvláštní parlamentní komisi, která vyšetřovala potlačení studentské manifestace na Národní třídě. Spolu s dalšími členy komise "vyslýchal" řadové estébáky i jejích klíčové šéfy.
Václav Bartuška se nikdy netajil tím, že nevěří na spiklenecké teorie. Jako například o zinscenovaném 17. listopadu.
"Nevěřím ve spiknutí. V téhle zemi se tajemství obvykle udrží deset, možná patnáct minut. Ale ne patnáct let. Muselo by jít o spiknutí desítek lidí, od ústředního výboru strany přes vedení vnitra až po výkonné příslušníky na ulici. Nevěřím, že by o něčem takovém mlčeli byť jen rok, " řekl například.
 
Vytvořil: janajau
Upravil: janajau
Zdroj: aktualne.centrum.cz+modernirodina.cz

'Životopis autora Bartuška Václav'
Dnes je 16.04.2024
Před 97 lety se narodil(a) Kirschner Miloš
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno