Rulíková Klára - Životopis

Narodila jsem se 7. 1. 1967 v Praze. Celý život jsem bydlela v centru Prahy, od roku 2000 žiji na Barrandovském sídlišti. Jsem vdaná, mám 4 děti.
Vystudovala jsem fakultu tělesné výchovy a sportu, obor TV-A. V pátém ročníku mě zastihla sametová revoluce, do které jsem se aktivně zapojila jako “pěšák” na spanilých jízdách.
Pracovala jsem jako učitelka angličtiny na Jazykové škole v Berouně, na gymnáziu Litoměřická, a v Institutu Bohemia. V roce 1995 jsem založila první Klub dvojčat a vícečat u nás, jehož jsem dosud předsedkyní. Klub má 45 poboček po celé republice a na 580 členů, kteří prošli jeho řadami – jeho cílem je pomoc a podpora rodiny s dětmi z vícečetných porodů. Podílela jsem se na zakládání Sítě MC, ve které jsem aktivně pracovala ( jako členka Rady Sítě, později jako viceprezididentka, v současné době jsem členkou kontrolní komise). Jsem předsedkyní Českomoravské asociace Klubů dvojčat a vícerčat a členkou předsednictva občanského sdružení Generace Plus
Posledních 5 let pracuji jako asistentka senátora Martina Mejstříka a jako koordinátorka projektů a lektorka Klubu dvojčat. Průběžně se snažím dopňovat si vzdělání - dva roční kurzy pro manažery NNO, roční kurz pro laktační poradkyně, zahraniční kurz “Internet as a Programme Instrument”, Kurz rodinné terapie, apod. V roce 2002 mi vyšla v nakladatelství Portál kniha Dvojčata. Jejich vývoj a výchova, první svého druhu u nás. Její přepracované a doplněné vydání vychází v září 2008 v nakladatelství Computerpress. V roce 2002 jsem v rámci ceny Křesadlo (Hestia) byla oceněna diplomem za dobrovolnickou práci.
Dlouhodobě se zabývám problematikou rodinné politiky a neziskových organizací. Od roku 2002 jsem úzce spolupracovala s podvýborem pro rodinu v Senátu, vedeným dr. Karlem Bartákem. Byla jsem hodnotitelkou projektů Pomozte dětem a Blokových grantů (NROS). Připomínkovala jsem zákon o hmotné nouzi, kde se podařilo prosadit zvýšení koeficientu, kterým se násobí sociální příplatek pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty z 1, 1 na 1, 22. Podílela jsem se na přípravě zákona o sociálních službách a sbírkovém zákonu.
Kromě pravidelného psaní článků zaměřených na rodiny s vícerčaty do rodičovských časopisů (Máma a já, Mamita, Dítě, Děti a my, Betynka), vydávám Zpravodaj Klubu dvojčat, odborné brožury s dvojčecí tematikou, spolupodílím se na dalších publikacích (Telepatie mezi blízkými, Kniha o těhotenství a porodu, Jak pečovat o děťátko) a mám poradny na internetových serverech porodnice. cz, rodina. cz, mamatata. sk a babetko. sk. V současné době spolupracuji s Národním centrem pro rodinu, Sítí MC, Laktační ligou, AMRP, jsem členem mezinárodních organizací MINE (Mothers Centers International Network for Empowerment) a COMBO (Council Of Multiple Birth Organizations).
Vytvořil: Jacob
Upravil: janajau
Zdroj: porodnice.cz/klara-rulikova

'Životopis autora Rulíková Klára'
Dnes je 26.04.2024
Před 124 lety se narodil(a) Arlt Roberto
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno