Sidovský Janis - Životopis

je manažer a producent. Patří k odborníkům v oblasti public relations v šoubyznysu, je aktivně činný v oblasti charity a podílí se na aktivitách české gay komunity. Je držitelem tří platinových desek a spolupracoval s mnoha osobnostmi české populární hudby.
Narodil se řecko-českým rodičům v Pardubicích. Původně chtěl být tanečník, ale na maminčinu radu, že jíst se bude pořád, [1] vystudoval Střední průmyslovou školu potravinářské technologie. S tancem ale nepřestal a stal se okresním, krajským i republikovým vítězem v párovém moderním tanci (společně s Radmilou Novotnou, rok 1984). Díky tomuto úspěchu získal angažmá v taneční skupině Pop balet Věry Veselé, s níž absolvoval vystoupení s předními hvězdami českého popu v Německu, Rakousku, Rusku, Polsku a Maďarsku. Jako tanečník vystupoval v mnoha televizních pořadech (Sejdeme se na Výsluní, Televarieté) a začal studovat obor divadelní věda na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.
V roce 1992 produkoval pro vydavatelství Monitor EMI album Pavla Vítka Vůně tvý kůže, které patří mezi 20 nejprodávanějších alb roku 1993. [zdroj? ] Následně jej oslovil choreograf Richard Hes k promotérské spolupráci na muzikálu West Side Story. O dva roky později pro Karla Svobodu propagoval muzikál Dracula, který se stal nejúspěšnějším českým muzikálem všech dob. Sidovskému otevřel dveře do šoubyznysu a stal se specialistou na public relations a divadelní marketing. Začal spoluprcovat také s hvězdami pop music jako mediální manažer. V letech 1996 - 2008 jeho služeb využili – Daniel Hůlka, Leona Machálková, Iveta Bartošová, Helena Vondráčková, Hana Zagorová, Michal David, Jitka Zelenková, Black Milk, Zuzana Norisová a mnozí další.
Sidovský je od poloviny devadesátých let až dosud českými médii považován za jednu z nejvlivnějších osobností v českém šoubyznysu. (zdroj: 50 nejvlivnějších v českém šoubyznysu)
Své zkušenosti zúročil v přednáškách pro odborníky public relations (Letenský zámeček, Seminář Bulvarizace médií, rok 2005), pro vysokoškolské studenty (Vysoká škola ekonomická v roce 2005, Univerzita J. A. Komenského v Praze, rok 2007) i pro veřejnost (Forum 2000, Veletrh neziskových organizací, téma Celebrity v neziskovém sektoru, Tyršův dům, rok 2007). Na podzim roku 2007 založil gay portál [1]. Od února 2008 přednáší na katedře sociální a masové komunikace University J. A. Komenského v Praze předmět "PR v kultuře a šoubyznysu". V květnu 2008 byl podruhé hostem Veletrhu neziskových organizací, které pořádá Forum 2000.
V lednu 2008 se stal mluvčím nové digitální televize Barrandov TV, kde byl od března pověřen řízením marketingu a PR, a v červenci 2008 byl zvolen místopředsedou představenstva akciové společnosti Barrandov Televizní Studio, držitelem licence zmíněné televize.
Vytvořil: janajau
Upravil: janajau
Zdroj: wikipedie

'Životopis autora Sidovský Janis'
Dnes je 24.04.2024
Den 83. výročí úmrtí Boye Karin
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno