Obsah: Let do nebezpečí

Dramatický a vzrušující příběh vypráví o mimořádné události na palubě obřího letadla vnitrozemské linky kanadské letecké společnosti. Příběh posádky letadla, která je vyřazena z činnosti po otravě jídlem, čímž je ohrožen život pasažérů na palubě. Autoři těží z perfektní znalosti podmínek leteckého provozu a poměrů na kanadských letištích. Děj se odehrává v průběhu jediné noci při dálkovém letu, kdy na palubě letadla dojde vlivem nepředvídatelných událostí k situaci, kdy se musí pilotování ujmout jeden z cestujících. Za spolupráce všech složek letištního personálu se po osmi hodinách napětí a nejistoty podaří hlavnímu hrdinovi šťastně navést letadlo na přistání.   
V letadle na trase Winnipeg – Vancouver se několik lidí přiotrávilo lososem podávaným na palubě. Mezi nemocnými byli také oba piloti – Petr a Dunning, kteří upadli do bezvědomí a byli v ohrožení života stejně jako ostatní postižení.
Letušce Janet se podařilo mezi cestujícími vyhledat lékaře Baira a bývalého válečného pilota George Spencera. Ten ale nemá s řízením obrovského čtyřmotorového letounu žádné zkušenosti, protože létal jen na stíhačkách. I přesto ale usedl za řízení letadla.
Vysílačkou se spojili s letištěm ve Vancouveru, odkud jim instrukce o letových operacích dával kapitán Pavel Treleaven. Při nácviku vysouvání podvozku se letadlo málem zřítilo a přerušilo se spojení s letištěm, což by znamenalo jistou zkázu letadla. Spojení se však podařilo obnovit. V blízkosti letiště chtěl Pavel, aby si George několikrát vyzkoušel přibližování na přistání. On se ale rozhodl přistát hned, aby zachránil život umírajícím cestujícím. Podařilo se mu to, jen se letadlu utrhl podvozek. Nikdo z cestujících ale nezahynul Kniha patří k tomu nejlepšímu v žánru katastrofické literatury.
Vytvořil: janajau
Upravil: java, janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 16.04.2024
Před 142 lety se narodil(a) John Jaromír
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno