Obsah: Mozart 1 - Velký mág

První kniha tetralogie Mozart.

První díl tetralogie t slavného francouzského spisovatele o ještě slavnějším rakouském hudebním géniovi před čtenářem rozprostírá malebnou fresku vídeňského hudebního světa.
Je mu sedm let, už hodně cestoval a koncertoval v mnoha městech - v Praze, ve Vídni, ve Frankfurtu... a v duši chová tajemství, svůj poklad, jenž ho chrání před realitou světa: smyšlené království, zachycené na mapě, kterou stále nocí u sebe, království, jehož je panovníkem.
Jmenuje se Wolfgang Amadeus Mozart a je to zázračné dítě, komponuje, aby „nacházel noty, které se mají rády". A právě tehdy ho vyhledá muž - Thamos, hrabě z Théb, který přichází z Horního Egypta, aby zasvětil Velkého mága, jehož dílo zachrání lidstvo před chaosem. A tímto Mágem, jak Thamos tuší, je možná Mozart.
Od této chvíle se muž a dítě už nikdy neopustí. Jenže podaří se Thamosovi zachránit Mozarta před pádem do pastí, které mu osud chystá?
Christian Jacq před námi odhaluje, jak pevná pouta spojují Mozarta se svobodným zednářstvím, líčí nám duchovní cestu a tajný život jednoho z největších géniů historie.
Vytvořil: Mady
Upravil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 18.04.2024
Před 102 lety se narodil(a) Stuchl Vladimír
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno