Obsah: Operační centrum - Bojová linie

Osmá kniha série Operační centrum.

Nová operace elitní skupiny Striker má za cíl zajmout islámského duchovního, který podněcuje povstání proti indické vládě; když však na hranicích mezi Indií a Pákistánem dojde ke střetu, skupina se ocitne mezi dvěma ohni skutečné války. Jde i o otázku Kašmíru. Osud Strikeru je v rukou agenta-dubléra, o jehož činnosti se v Americe mnoho neví, a který může skupinu, s níž má nevyřízené účty, zaprodat, nebo naopak dostat na svobodu.
Elitní jednotka Striker z Operačního centra se na žádost indické vlády vydá do akce, která má zabránit jadernému konfliktu na indickém subkontinentě. V podhůří Himálaje stojí proti sobě Indové a Pákistánci; obě strany si dělají nárok na území Kašmíru. Jejich vojska se drží navzájem v šachu a zákopy přitom dělí jen úzký pruh země - „bojová linie".
Původní záměr akce Strikeru narušil bombový útok ve Šrínagaru, podniknutý pákistánskou teroristickou buňkou. Exploze však zničí kromě indické policejní stanice i hinduistický chrám a autobus s hinduistickými poutníky. Takový útok bezpochyby vyburcuje nenávist vůči pákistánským muslimům a hrozí, že se stane záminkou k preventivnímu jadernému úderu na Pákistán.
Ukáže se, že není zcela jisté, kdo za bombovým útokem stojí a že může jít o spiknutí. Čtenář sleduje vývoj událostí, jež mají vyjasnit, zda skutečně jde o spiknutí; pravdu zná mladá indická agentka, je však třeba ji přesvědčit, aby tuto pravdu sdělila světu, a za tímto účelem je dostat do Pákistánu. Teroristickou buňku, která drží agentku v zajetí, pronásleduje indická armáda, neboť jisté kruhy v indické vládě nemají zájem na tom, aby pravda vyšla najelo. Po buňce pátrá i jednotka Striker...
Vytvořil: Jacob
Upravil: janajau
Zdroj: Anotace z knihy
Dnes je 29.03.2024
Před 81 lety se narodil(a) Idle Eric
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno