Obsah: Ptačí vodopády

Šestá kniha série Sága rodu Courtneyů.

Přes zákopy první světové války ve Francii a násilnosti johannesburgských stávek roku 1920 přivádí Seana Courtneye poslední kapitola jeho vzrušujícího života domů, do čisté nádherné africké divočiny.
Muž, který na zlatých polích Witwatersrandu vydělal a ztratil pět milionů liber, který si probojoval cestu krvavými masakry v burské válce, se na závěr představuje jako voják, státník a představitel moci v zemi...
Jako ve všech románech Wilbura Smithe i zde jsou ústřední postavy vylíčeny spíše černobíle. Jejich neuvěřitelné příběhy a činy jako červená nit protkávají osudy obyčejných lidí s celou škálou charakterových polotónů; ale v knize vyvstává především neochvějná víra ve vítězství dobra a spravedlnosti a neutuchající láska k africké přírodě.
Dobrodružný román z prostředí jižní Afriky popisuje neuvěřitelné příběhy mužů - dobrodruhů i hrdinů.
Děj začíná v Evropě na bojištích první světové války, po jejím konci se hlavní hrdina vrací zpět domů do jižní Afriky, zúčastňuje se sociálních bouří v Johannesburgu, pokouší se vydělat peníze investicemi do zlatých dolů a přichází o ně. Nakonec se aktivně účastní vysoké politiky. Čtivá, přímočará kniha, kde kromě akčního děje zaujme i popis africké přírody.
Vytvořil: myska
Upravil: java, janajau
Zdroj: www.mlp.cz
Dnes je 27.07.2024
Před 191 lety se narodil(a) Pfleger Moravský Gustav
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno