Obsah: Nezvaný host

Čtvrtá kniha série Jack Reacher.

Ten vrah je natolik chytrý, že nezanechává žádné stopy, ba ani soudní lékař si není jistý příčinou smrti obětí. Jejich další společné rysy pomáhají vyšetřovatelům FBI zúžit okruh podezřelých: oběťmi jsou zásadně ženy s vojenskou kariérou za sebou. Z armády odešly poté, co vyhrály žaloby o sexuálním obtěžování proti svým kolegům v uniformě. Do okruhu podezřelých se vejde i Jack Reacher.
Jack Reacher zavražděné ženy znal, dokonce se jako bývalý vojenský policista podílel na vyšetřování jejich konfliktů v armádě. I on už se rozloučil s uniformou, avšak policie ho teď staví před nesnadnou volbu: buď být podezřelý z několikanásobné vraždy, nebo jí pomoci najít vraha. A FBI, která jej zase až tolik nepodezřívá, dobře ví, kterou alternativu si vybere.
Reacher nevěří motivu, jaký nejvíc láká federální vyšetřovatele, že totiž jde o vraha nenávidícího ženy, a pouští se do vyšetřování podle vlastního úsudku. Tuší však, že jej čeká nepříjemná konfrontace s armádou. Mrtvé ženy nad ní ve svých kauzách zvítězily a zdá se, že armáda jim to nedokázala prominout. Jako by v tom byla temná symbolika, že mrtvé ležely ve vaně naplněné khaki barvou. Co věděly tak nebezpečného, že musely zemřít, a na koho?
Reacher nachází mnoho stop, které by mohly vést k pachateli - od zpronevěřeného vojenského materiálu až po plejádu psychopatických typů v uniformách. A když se konečně výběr motivů zúží na jediný, i sám otrlý a drsný detektiv nestačí žasnout nad mírou zla, jaká se skrývá v člověku.
Vytvořil: janajau
Zdroj: anotace ke knize
Dnes je 27.07.2024
Před 160 lety se narodil(a) Flos František
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno