Obsah: Zlatý sarkofág

V roce 323 před Kristem zemřel v Babylonu legendární vojevůdce Alexandr Veliký a jeho ostatky byly poté přeneseny do egyptské Alexandrie, kde byl ve zlatém sarkofágu pohřben v okázalém mauzoleu, jednom z divů světa. Tak to mělo zůstat navěky, ale po řadě zemětřesení, válek a požárů se Alexandrův hrob ztratil.
V roce 2007 se setkáváme s potápěčem a archeologem Danielem Knoxem, který pátrá po místě Alexandrova posledního odpočinku. Během stavby nového hotelu dojde k nálezu hrobky a Daniel je přesvědčený, že je v ní uložen právě tento slavný vojevůdce, ovšem vidina zlata a drahých kamenů, jimiž byl hrob vybaven, láká i jiné lovce pokladů, a z Daniela a jeho pomocnice Gaille se stává lovná zvěř, protože chamtivost hledačů dávno ztraceného bohatství nezná mezí. Daniel má však ještě jednu starost: nepohodl se se svým zaměstnavatelem, bohatým majitelem dopravního impéria, který mu přísahal pomstu a vyslal za ním ty nejlepší členy své ochranky.
Pro většinu Evropanů Egypt znamená pyramidy a sfingy, prostřednictvím Knoxova dobrodružství se před námi navíc poodhalí i jeho historie a současnost.
Vytvořil: Kaylee
Zdroj: www.daemon.cz
Dnes je 25.04.2024
Před 73 lety se narodil(a) Merta Zdeněk
Copyright © Knihovnicka.net | Created by puktom.cz
Šíření obsahu serveru Knihovnicka.net je bez písemného souhlasu autorů zakázáno